Osnivač

Nj.E. počasni konzul Nimrod Rinot

 

Konzul Rinot postavljen je za počasnog konzula Crne Gore u Izraelu 2009. godine. On od tada ima ključnu ulogu u uspostavljanju i razvoju odnosa između ove dvije države. Njegovi ciljevi odnose se na promovisanje bilateralnih odnosa u različitim oblastima, uključujući politiku, društvo, kulturu, ekonomiju i trgovinu.

Konzul Nimrod Rinot je istaknuti preduzetnik i filantrop, aktivan širom svijeta, a naročito u Izraelu i Evropi.
Rođen je 1965. godine; ima suprugu Širli i troje djece.

 

 

 

Suosnivač

G. Miloš Komnenić (advokat)

 

Miloš Komnenić je advokat i partner u Advokatskoj kancelariji Komnenić. Do marta 2017. godine, Miloš je radio kao viši saradnik u jednoj od vodećih advokatskih kancelarija u Crnoj Gori, gdje je rukovodio aktivnostima vezanim za korporativno pravo, M&A, poreze, te pružao usluge savjetovanja klijentima iz inostranstva.
 
Miloš je rođen 1984. godine; srednju školu je završio u Sjedinjenim Američkim Državama, a fakultetsku diplomu iz oblasti prava stekao na Univerzitetu Crne Gore u Podgorici. Član je Advokatske komore Crne Gore i Međunarodne advokatske komore. U svojoj praksi stekao je veliko iskustvo u sljedećim poslovima: savjetodavne usluge za inostrane korporacije, korporativno upravljanje, porezi, restrukturiranje, privatizacija, propisi u oblasti regulatornog rada i konkurencije. Oblasti u kojima posjeduje stručno znanje obuhvataju energetiku, komunalne usluge, infrastrukturu, bankarstvo, finansije i trgovinu. Miloševa mreža kontakata prostire se na druge države u regionu, kao i preduzeća i preduzetnike u Izraelu.
 
Miloš se 2016. i 2017. godine našao na listi Chambers and Global kao jedan od vodećih advokata u Crnoj Gori.
Pored svog profesionalnog angažmana, Miloš je v.d. člana Disciplinske komisije Košarkaškog kluba Budućnost iz Podgorice, a do 2017. godine bio je i član Skupštine Crnogorskog olimpijskog komiteta.

 

Suosnivač

G. Shlomo Ventura Leon

 

G. Ventura Leon je preduzetnik značajnog međunarodnog iskustva.

 

 Diplome osnovnih i master studija u oblasti poslovne administracije stekao je kao jedan od najboljih studenata svoje generacije, a u organima državne uprave proveo je više od 25 godina na rukovodećim i operativnim radnim mjestima. Od  2016. godine, kao privatni preduzetnik, uglavnom se bavi razvojem i promovisanjem najsavremenijih, inovativnih  tehnologija. Posjeduje usko stručno poznavanje sljedećih akademskih oblasti: upravljanje znanjem, ljudski resursi, strateška analiza, ublažavanje rizika i neprofitne organizacije. Višekulturalni i multidisciplinarni pristup koji zauzima u radu zasniva se na temeljnom poznavanju različitih tehnologija i poslovnih kultura. G. Ventura Leon posjeduje obimno pragmatično iskustvo u stvaranju sinergije i saradnje pojedinaca, javnih organizacija, poslovnih preduzetnika, društava i zajednica.

 

Uz njegovo iskustvo i balkanske, latinske i izraelske korijene, osnivanje ,,Kapije Balkana“ predstavlja važan korak ka uspostavljanju zajedničkog djelovanja i saradnje različitih kultura u konkurentnom ambijentu.